ΑΙΤΗΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ  ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  2021
 
   Οι αιτήσεις που περιείχαν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και  κατατέθηκαν στον Δήμο για συμμετοχή στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής απασχόλησης έγιναν δεκτές.
  Το 2ο Δημοτικό Σχολείο , λόγω μειωμένων συμμετοχών δεν θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα και τα παιδιά θα απασχοληθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Κρήτης 77
   Ο γονέας πρέπει να καταθέσει τα χρήματα για την  Α΄ περίοδο στην Τράπεζα  Eurobank στο ΙΒΑΝ : GR44 0260 0730 0001 7020 0920 509, με δικαιούχο τον ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ.
   Στην κατάθεση  θα  πρέπει  να  αναγράφεται  το  ονοματεπώνυμο  του  Γονέα  και  το ΑΦΜ του.
  Στην  αιτιολογία  πληρωμής  πρέπει  υποχρεωτικά να αναγράφεται  το όνομα των παιδιών  και  το  σχολείο  που θα  συμμετέχουν.
 
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

Κλιματιζόμενος  χώρος
 
   Σας γνωρίζουμε ότι όποιος δημότης ενδιαφέρεται να παρευρεθεί σε κλιματιζόμενο χώρο στο Δήμο Νέας Ιωνίας για να προστατευτεί από τις υψηλές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν αυτές τις μέρες, μπορεί να απευθυνθεί στο ΚΑΠΗ Δ’ στην οδό Ικαρίας 14 από τις 10:00 έως τις 20:00, τηλ. 2102770774.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 13360/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
   «Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το χρονικό διάστημα από 1/7/2021 έως 6/8/2021 για την κάλυψη εποχικών αναγκών του προγράμματος θερινής απασχόλησης του Δήμου Νέας Ιωνίας για παιδιά που το Σεπτέμβριο 2021 θα φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο»

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
 
   Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η περίοδος για τις φετινές εγγραφές  στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. ΕΩΣ  KAI 5 ΙΟΥΛΙΟΥ(ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΩ EMAIL) ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗΣ.
 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο.

 
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας πενθεί για την αδόκητη απώλεια του Γιώργου Τσοπανάκη
 

   Με μεγάλη λύπη και οδύνη αποχαιρετούμε ένα νέο συμπολίτη μας, τον Γιώργο Τσοπανάκη, γιό της Σοφίας και του αείμνηστου Κώστα Τσοπανάκη, εκ των ιδρυτών και Προέδρου του Συνδέσμου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας, αλλά και Δημοτικού Συμβούλου της πόλης.
   Ο Γιώργος Τσοπανάκης γεννήθηκε το 1976 στη Νέα Ιωνία Αττικής, Αλαγιώτης τρίτης γενιάς, με  μαθητικά χρόνια στη Νέα Ιωνία, μεγαλωμένος με μικρασιατική αλαγιώτικη κουλτούρα και  με σπουδές στο εξωτερικό. Εργαζόταν επί σειρά ετών  στην  Γκάνα της Αφρικής απεσταλμένος ως διπλωματικός εκπρόσωπος των Βρυξελλών από την Ευρωπαϊκή Ένωση.  Προσέφερε επίσης για χρόνια  τις υπηρεσίες του στους Γιατρούς χωρίς Σύνορα. Παντρεμένος στη Γερμανία και πατέρας δύο παιδιών, του Κωνσταντίνου και του Νικολάου.
   Η κοινωνία της Νέας Ιωνίας γίνεται φτωχότερη με τη δυσαναπλήρωτη απουσία ενός  αγαπητού νέου, με το φωτεινό χαμόγελο, το αδαμάντινο ήθος και τη διάθεση προσφορά στον συνάνθρωπο.
   Η οικογένεια, οι φίλοι και οι γνωστοί θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Τσοπανάκη την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 και ώρα 12 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης Ν.Ιωνίας. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.
   Ο Δήμος Νέας Ιωνίας πενθεί και στέλνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αιωνία η μνήμη του! 

 


Συνάντηση της Δέσποινας Θωμαΐδου με την Μαίρη Βιδάλη για θέματα πολιτισμού
 
 
 
   Μια εποικοδομητική συνάντηση για θέματα πολιτισμού είχε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου με την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής Μαίρη Βιδάλη την Τρίτη 15 Μαΐου στο δημαρχείο της πόλης.
   Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας με την Περιφέρεια Αττικής για τη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων.
   Η Αντιπεριφερειάρχης και καταξιωμένη ηθοποιός εξέφρασε τον θαυμασμό προς την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της Νέας Ιωνίας δηλώνοντας πρόθυμη να σχεδιαστούν από κοινού θεματικές εκδηλώσεις με ισχυρό πολιτιστικό αποτύπωμα.
 

 
Μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021

 
Αγαπητοί μας μαθητές, αγαπητές μας μαθήτριες

Εύχομαι από καρδιάς σε όλους σας καλή επιτυχία στον ανηφορικό και επίμοχθο δρόμο των πανελλαδικών εξετάσεων, έναν πολύ σημαντικό από τους πολλούς σταθμούς της ζωής.

Σε μια από τις δυσκολότερες εκπαιδευτικές χρονιές, έχοντας δίπλα σας τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας, δώσατε μια πραγματική «μάχη» διανύοντας ημέρες γεμάτες πίεση, άγχος και πολλές προσωπικές θυσίες.

Με σκληρή προσπάθεια και επιμονή τα καταφέρατε και τώρα βρίσκεστε ένα βήμα πριν την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πριν την επιβράβευση των κόπων σας.

Αγαπητά μου παιδιά, η σκέψη και οι ευχές όλων μας θα σας συντροφεύουν στον αγώνα που ξεκινάτε για την κατάκτηση των ονείρων σας!

Ακολουθήστε τα όνειρά σας. Συγκεντρωθείτε στο στόχο σας και διεκδικήστε το μέλλον σας με αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις σας.

Εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητές σας, στηρίζουμε στην πρόοδό σας, επενδύουμε στο μέλλον σας!

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους σας!

«Πάντα στον νου σου να 'χεις την Ιθάκη.
Το φθάσιμον εκεί είν' ο προορισμός σου.
Κωνσταντίνος Π. Καβάφης

 
 


    Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το χρονικό διάστημα από 1/7/2021 έως 6/8/2021 για την κάλυψη εποχικών αναγκών του προγράμματος θερινής απασχόλησης του Δήμου Νέας Ιωνίας για παιδιά που το Σεπτέμβριο 2021 θα φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο

Ο Δήμος και οι εθελοντές της Νέας Ιωνίας «γυάλισαν» το άλσος Βεΐκου

Με επιτυχία και αρκετή συμμετοχή εθελοντών ολοκληρώθηκε το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η εθελοντική δράση καθαρισμού στο Άλσος Βεΐκου που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Save Your Hood και την Εθελοντική Ομάδα Νέας Ιωνίας.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, οι εθελοντές συγκέντρωσαν 42 σακούλες απορριμμάτων με 6.000 λίτρα σκουπιδιών, εκ των οποίων κατά κύριο λόγο πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια, χαρτιά, σακούλες αλλά και αλουμινένιες συσκευασίες αναψυκτικών κ.ά.

Στη δράση εκ μέρους  του Δήμου παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Περιβάλλοντος και Δημοτικής Συγκοινωνίας, κα. Αγγελική Σακκαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κα. Ελένη Χατζή, καθώς και αρκετοί εθελοντές από τη Νέα Ιωνία.

Προστατεύουμε το περιβάλλον, Φροντίζουμε την πόλη μας!


 Ενημέρωση του Δήμου Νέας Ιωνίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σας ενημερώνει ότι πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021 επίγειοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας κουνουπιών στην πόλη μας και συγκεκριμένα στο Αδριάνειο Υδραγωγείο και στο ρέμα Ποδονίφτη.

Παράλληλα, ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ζητήματα πρόληψης και καταπολέμησης των κουνουπιών διανέμοντας ειδικά ενημερωτικά έντυπα.

Σύμφωνα με τις έντυπες οδηγίες:
▪  Απομακρυνόμαστε από τα στάσιμα νερά σε εξωτερικό χώρο
▪  Αλλάζουμε συχνά το νερό στα δοχεία κατοικίδιων ή αδέσποτων
▪  Τοποθετούμε σήτες σε μπαλκονόπορτες και παράθυρα
▪  Χρησιμοποιούμε κουνουπιέρες
▪  Χρησιμοποιούμε ανεμιστήρα/κλιματιστικό
▪  Φοράμε μακριά και άνετα ρούχα
▪  Χρησιμοποιούμε αντικουνουπική λοσιόν και αντικουνουπικά εξωτερικών χώρων

Θωρακίζουμε την πόλη μας από τα κουνούπια, προασπίζουμε τη δημόσια υγεία!

Εθελοντική δράση καθαρισμού στο άλσος Βεΐκου από το Δήμο Νέας Ιωνίας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, διοργανώνει εθελοντική δράση καθαρισμού στο Άλσος Βεΐκου, το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:30π.μ., σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Save Your Hood και την Εθελοντική Ομάδα Νέας Ιωνίας.

Φέτος, το θέμα-σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι: «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Νέας Ιωνίας με την εθελοντική δράση καθαρισμού στο άλσος Βεΐκου με το μήνυμα «Προστατεύω το περιβάλλον, φροντίζω την πόλη μου!» ενθαρρύνει τους πολίτες στην ιδέα του εθελοντισμού και την ενεργή συμμετοχή τους στη διατήρηση της καθαριότητας των δημόσιων χώρων της πόλης.

Βάζουμε τα σκουπίδια στη θέση τους, κρατάμε τη πόλη καθαρή! 

 
Σημαντική δωρεά σε προϊόντα από την εταιρεία Bolton Hellas στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας έλαβε μια σημαντική δωρεά από την εταιρεία BOLTON HELLAS A.E.B.E. Τα προϊόντα που χορηγήθηκαν στη δομή (κονσερβοποιημένος τόνος, καθαριστικά επιφανειών/σπιτιού, απολυμαντικά, απορρυπαντικά ρούχων και προϊόντα προσωπικής φροντίδας) είναι προϊόντα που δεν έχει συχνά το Κοινωνικό Παντοπωλείο την ευκαιρία να προσφέρει στους ωφελούμενους. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο την εταιρία BOLTON HELLAS A.E.B.E. όσο και τον κ. Γ. Τσακαλάκη Country Manager της εταιρίας για την ιδιαίτερα χρήσιμη αλλά και σημαντικής χρηματικής αξίας προσφορά για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Νέας Ιωνίας ελπίζοντας και στο μέλλον να σας έχουμε αρωγό στο δύσκολο έργο μας.
 Γέμισε με χρώματα και άνθη από τη Νέα Ιωνία το Instagram

Με δεκάδες συμμετοχές ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός φωτογραφίας στο Instagram του Δήμου Νέας Ιωνίας με χρήστες της εφαρμογής, κάθε ηλικίας, να «ανεβάζουν» όμορφα και ανθισμένα σημεία από διάφορες γειτονιές της πόλης.

Η νικήτρια του διαγωνισμού Αμαλία Κασμιρίδου (@kas.amalia) παρέλαβε από τη Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου ένα tablet προσφορά του skroutz.gr , ενώ η κορυφαία δεκάδα συμμετεχόντων του διαγωνισμού έλαβαν τιμητικό έπαινο.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια του Δήμου, με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να περπατήσουν στην πόλη, να καλλιεργήσουν τον σεβασμό προς τον δημόσιο χώρο, αλλά και να έρθουν σε επαφή με το φυσικό στοιχείο της Νέας Ιωνίας.

Η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου αφού συνεχάρη τη νικήτρια για τις όμορφες εικόνες και τη διάκρισή της, σημείωσε: «Αισθανόμαστε ικανοποίηση βλέποντας νέους της Νέας Ιωνίας να αγαπούν τη Νέα Ιωνία και να εμπνέονται από τις γειτονιές της, καθώς και να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις του Δήμου μας. Η θερμή ανταπόκρισή τους, μας προτρέπει να προγραμματίσουμε παρόμοιες πρωτοβουλίες προκειμένου να δώσουμε ένα βήμα έκφρασης στη νεολαία μας, να παροτρύνουμε νέες και νέους να έρθουν κοντά στο φυσικό στοιχείο της πόλης, ακόμη και να ενθαρρύνουμε με την ενεργοποίησή τους να γνωρίσουν καλύτερα την τοπική κοινωνία και τους θεσμούς της».

 


 
Εργασίες αποψίλωσης για την πρόληψη πυρκαγιάς στα Τουρκοβούνια


Με στόχο τον περιορισμό του κινδύνου πυρκαγιάς στα Τουρκοβούνια, οι τρεις όμοροι Δήμοι Νέας Ιωνίας, Γαλατσίου και Φιλοθέης-Ψυχικού σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπλασης Τουρκοβουνίων (ΣΠΑΤ) προχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε δράση αποψίλωσης.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες δράσεις αποψίλωσης και καθαρισμού του βουνού για την πρόληψη πυρκαγιάς στο πλαίσιο της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Στο σημείο παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΤ Μπάμπης Μπονάτσος με κοινή επιδίωξη τη συνεργασία για την προστασία των Τουρκοβουνίων και της φυσικής ομορφιάς της περιοχής.
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Έκδοση Προκήρυξης 2Ε/2021

Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 2Ε/2021 Προκήρυξη του Α.Σ.Ε.Π. (Φ.Ε.Κ. 22/29.04.2021/τ. Α.Σ.Ε.Π.) που αφορά στην πλήρωση συνολικά τριάντα τριών (33) θέσεων Ειδικού Επιστημονικού και Τεχνικού Προσωπικού στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών - Ε.Ι.Ε., στο Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας των Επικοινωνιών και της Γνώσης – ΑΘΗΝΑ και στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας - Ι.Τ.Ε.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι θέσεις στα ιδρύματα, που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων) θα είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 2190/1994 (Α΄28), κατά τα οριζόμενα στην παρ. 1, του άρθρου 58, του ν. 4765/2021.

Το Φ.Ε.Κ. της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του Α.Σ.Ε.Π. (
www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Καποδιστρίου 34, Αθήνα).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (
www.asep.gr), ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα Ε΄).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής στην ανωτέρω διαδικασία αρχίζει στις 21 Μαΐου ημέρα Παρασκευή και λήγει στις 7 Ιουνίου 2021, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00.

 


Δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους του Δήμου Νέας Ιωνίας

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας παρέχει πλέον στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης τη δυνατότητα να «σερφάρουν» δωρεάν στο διαδίκτυο με γρήγορες ταχύτητες στα ακόλουθα πολυσύχναστα σημεία της Νέας Ιωνίας:
▪ Πλατεία Παναιτωλίου
▪ Πλατεία Σημηριώτη
▪ Πεζόδρομος Παλαιών Πατρών Γερμανού
▪ Πλατεία Αναπήρων
▪ ΚΕΠ Δήμου Νέας Ιωνίας
▪ Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την πρωτοβουλία WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη Δημοτική Αρχή να ολοκληρώνει την εγκατάσταση του δικτύου και πλέον οι πολίτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στους πολυσύχναστους δημόσιους χώρους της πόλης.

 

 Συνάντηση της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα


Με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης κ. Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Μαΐου 2021 η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κα. Δέσποινα Θωμαΐδου.

Η συνάντηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα με κυρίαρχο θέμα τις
χρηματοδοτήσεις του επιχειρησιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», αλλά και γενικότερα θέματα θεσμικού ενδιαφέροντος του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η Δήμαρχος αφού ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για μία σειρά θεμάτων που αφορούν την κοινωνία της Νέας Ιωνίας και τις ανάγκες της, διαβεβαίωσε τον Υπουργό ότι ο Δήμος θα είναι παρών στην διεκδίκηση πόρων για την πόλη και την αναπτυξιακή της πορεία.

Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών έδειξε πρόθυμος να ενισχύσει έμπρακτα τον Δήμο, αλλά και το θεσμό της αυτοδιοίκησης σε θέματα της αρμοδιότητάς του.
Η Δημοτική Αρχή ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα των εργαζομένων του ΚΕΒΡΕΦΟ

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή στάθηκε και ανταποκρίθηκε στα δικαιώματα των εργαζομένων, άλλωστε πρόσφατα το απέδειξε όσον αφορά την προμήθεια των ΜΑΠ προηγούμενων ετών, αλλά και με την απόλυτη δικαίωση με την αποτίμηση σε χρήμα των ΜΑΠ στους δικαιούχους ετών 2019-2020.

Επιπλέον, για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή και η Πρόεδρος του ΚΕΒΡΕΦΟ κα. Ελένη Γρίβα στέκονται στους εργαζομένους του ΚΕΒΡΕΦΟ με το επίδομα των 176€, χρήματα που έπρεπε να δοθούν στους εργαζομένους από το 2014 και πλέον θα τα λάβουν μόλις ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες.


 

 
Στο δίκτυο του myKEPlive το ΚΕΠ του Δήμου Νέας Ιωνίας


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας εντάχθηκε στην υπηρεσία myKEPlive του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων και κατ' επέκταση την εξοικονόμηση χρόνου και τη μείωση της γραφειοκρατίας μέσα από τις ψηφιακές τεχνολογίες και υποδομές.

Οι υπάλληλοι του ΚΕΠ έχουν ήδη εκπαιδευτεί κατάλληλα στον χειρισμό της πλατφόρμας, την οποία σχεδίασε και υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Μέσω του myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω πέντε θεματικών υπηρεσιών:
1) Πληροφορίες και αιτήσεις για τους πολίτες      
2) Εξυπηρέτηση από το Δήμο
3) Εξυπηρέτηση πολιτών με Αναπηρία
4) Υπηρεσίες προς επιχειρήσεις

Από το myKEPlive εξαιρούνται διαδικασίες που απαιτούν την φυσική παρουσία και υπογραφή του πολίτη, όπως η ταυτοπροσωπία ανηλίκου, η μεταβίβαση αυτοκινήτου και η ανανέωση άδειας οδήγησης.

Υπενθυμίζεται, ότι τα ψηφιακά ραντεβού στα ΚΕΠ διεξάγονται κατόπιν ραντεβού, μέσω του myKEPlive.gov.gr, από τις 08:00 έως τις 14:30. Επίσης οι πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν το ΚΕΠ του Δήμου μπορούν μέσα από το rantevou.kep.gov.gr να προγραμματίζουν άμεσα και με ακρίβεια την επίσκεψή τους στο ΚΕΠ. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, η επίσκεψη εξακολουθεί να είναι εφικτή μόνο κατόπιν ραντεβού. Τέλος, για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το ΚΕΠ.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 2718550

 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
                                
                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ‘Η/ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ – ΤΕΒΑ» θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και καθαριστικών στους δικαιούχους του Δήμου της Νέας Ιωνίας.

Σημείο Διανομής: Λεωφόρος Ηρακλείου 139 (Ισόγειο κτηρίου Πολεοδομίας - έναντι σταθμού ΗΣΑΠ Περισσού).

Ημέρες Διανομής: ΠΕΜΠΤΗ 27 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2021.
 Ώρες Διανομής: ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.00 π.μ. – 14.00 μ.μ.*
Προϊόντα Διανομής: ΤΡΟΦΙΜΑ (ΞΗΡΑ ΚΑΙ ΝΩΠΑ)


                       
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Για την παραλαβή των προϊόντων οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
•    ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΙΤΗΣΗ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ (ΠΡΩΗΝ Κ.Ε.Α.) ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΒΑ 
•    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
•    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΚΑΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ

*ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19 Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. ΟΙ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΠΙΣΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.  

ΤΕΛΟΣ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ (π.χ. Σακούλες – Καρότσι κλπ).


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΚΕΒΡΕΦΟ
   Ενημερώνουμε τους γονείς που ενδιαφέρονται να γράψουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΚΕΒΡΕΦΟ, ότι η περίοδος των αιτήσεων θα είναι από 1ης Ιούνη έως και 25 Ιούνη.
    Επισημαίνουμε ότι οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στη διεύθυνση που αναγράφεται στο έντυπο της αίτησης.
 
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΚΕΒΡΕΦΟ


Ο Δήμος Νέας Iωνίας τιμά την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

   Τιμούμε σήμερα, 19 Μαΐου, την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, εκφράζοντας την βαθιά οδύνη για τη δολοφονία 353.000 αδικοχαμένων Ελλήνων του Πόντου και τον βίαιο ξεριζωμό τους από τις δυνάμεις του Τουρκικού κράτους.

   Συγκεκριμένα, από το πρωί της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021 στην είσοδο του Δημαρχείου της πόλης κυματίζει η σημαία με τον μονοκέφαλο αετό του Πόντου, ενώ από τη δύση του ηλίου έως και το ξημέρωμα, το κτίριο θα παραμείνει φωταγωγημένο με κόκκινο χρώμα, εις ένδειξη πένθους και σεβασμού, συμβολίζοντας το αίμα των θυμάτων της Γενοκτονίας και το διαχρονικό πένθος, που φέρει στη μνήμη τα βαθιά τραύματα και τις πληγές των προσφύγων του Πόντου, κατά τα τραγικά γεγονότα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την περίοδο 1916-1923.

   Επίσης, ειδικά για σήμερα 19 Μαΐου 2021, τα δυο Μουσεία της πόλης θα είναι στη διάθεση του κοινού από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 210 2795012.

   Ο Δήμος Νέας Ιωνίας εκπληρώνοντας το στοιχειώδες χρέος απέναντι στην ιστορία και στις αλησμόνητες πατρίδες που υπέστησαν τις τουρκικές φρικαλεότητες και βίωσαν τον ξεριζωμό, συμμετέχει στον εθνικό στόχο για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Σας ενημερώνουμε ότι από 31/3/2021 οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού στο σύνολο των ΚΕΠ της χώρας μέσω του υπολογιστή ή του κινητού τηλεφώνου τους στο rantevou.kep.gov.gr.
  
   Συνεπώς ο προγραμματισμός ραντεβού φυσικής εξυπηρέτησης στα ΚΕΠ πραγματοποιείται:
Είτε -    Μέσω τηλεφωνικού ραντεβού (Τηλ. 210 27 18 550)
Είτε -    Μέσω της πλατφόρμας : “rantevou.kep.gov.gr
Είτε -    Μέσω e-mail: d.neasionias-attikis@kep.gov.gr
 
Ωράριο Λειτουργίας: 08.00 – 15.00
Εκτός Σαββάτου
 
 

 
Διαγωνισμός Φωτογραφίας στο Instagram του Δήμου Νέας Ιωνίας


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας διοργανώνει Διαγωνισμό Φωτογραφίας στο Instagram όπου καλεί πολίτες κάθε ηλικίας να αποτυπώσουν όμορφα και ανθισμένα σημεία της πόλης, βάζοντας φαντασία και δημιουργικότητα και ανεβάζοντας τις φωτογραφίες στο Instagram από Δευτέρα 17 Μαΐου έως Δευτέρα 24 Μαΐου.

Πρόκειται για μια δράση του Δήμου, με αφορμή την άρση των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να περπατήσουν στην πόλη, να καλλιεργήσουν τον σεβασμό προς τον δημόσιο χώρο, αλλά και να έρθουν σε επαφή με το φυσικό στοιχείο της Νέας Ιωνίας.

Λάβετε μέρος στον διαγωνισμό ακολουθώντας τα εξής τέσσερα απλά βήματα:
Βήμα 1: Φωτογράφισε ένα ανθισμένο σημείο της Νέας Ιωνίας
Βήμα 2: Ακολούθησε (κάνε follow) και επισήμανε (κάνε tag) τους λογαριασμούς @dimosneasionias και @myneaionia
Βήμα 3: Βάλε hashtag #myneaionia
Βήμα 4: Πόσταρέ το!

Ο νικητής της φωτογραφίας με τα περισσότερα like θα λάβει ως δώρο ένα tablet, προσφορά της εταιρείας skroutz.gr, ενώ οι 10 πρώτες σε like φωτογραφίες θα λάβουν έπαινο.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας ενημερώνει ότι οι πολίτες που εμφανίζουν συμπτώματα της λοίμωξης Covid-19, μπορούν να μεταβούν για δωρεάν έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) καθημερινά 8π.μ.-5μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Νέας Ιωνίας (Αλέκου Παναγούλη 91).

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 2716989, 210 2717077
 


Συνάντηση Πατούλη – Θωμαΐδου για τα εκτελούμενα έργα στη Νέα Ιωνία

Τα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Νέας Ιωνίας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος συζητήθηκαν επίσης νέα έργα που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε μεταξύ άλλων στο έργο κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης τριών επιπέδων, δυναμικότητας 363 θέσεων, σε ακίνητο του Δήμου στο Οικοδομικό Τετράγωνο 150, στα έργα μετατόπισης του συλλεκτήρα ομβρίων στην οδό Αλατσάτων αλλά και στην πορεία κατασκευής πεζογέφυρας μεταξύ των σταθμών ΗΣΑΠ, Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου.

Η Δήμαρχος κα. Δέσποινα Θωμαΐδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και συμβάλει όχι μόνο στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν αλλά και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων έργων που θα συμβάλλουν στο να μπει ο δήμος σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία.  

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Πατούλης ζήτησε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλο να συνεργαστούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας με εκείνες του δήμου Ν. Ιωνίας προκειμένου να προχωρήσει η ωρίμανση νέων έργων τα οποία θα υλοποιηθούν με πόρους